top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHans

Izaline Calister en Ed Verhoeff

Bijgewerkt op: 20 feb.

Izaline Calister, Edison-winnares (2009), heeft als singer-songwriter en charismatisch performer een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd. Sinds vijftien jaar werkt ze daarbij met gitarist Ed Verhoeff en is hun muzikale samenwerking hoorbaar, bijna voelbaar, verdiept. Dit uit zich in hecht, bijna tot op de adem, samenspel, openheid en vooral veel speelplezier.

De muziek van Izaline is een fusie tussen de traditionele muziek van haar geboorteland Curaçao en jazz met Afro-Caribische invloeden. Soms ingetogen, dan weer opzwepend, verovert ze publiek over de hele wereld met zelfgeschreven teksten in het Papiaments. De nummers Wow’i Kariño, Kanta Hélele, Sa Sa Na Awasa, Bendisiona en meer recentelijk Reina di Pardon leverden de Antilliaanse zangeres in het Caribische gebied meerdere nummer-één-hits op.

De naam van gitarist Ed Verhoeff verschijnt regelmatig met superlatieven in de media en hij is een graag geziene gast op de verschillende nationale en internationale podia. In zijn 25-jarige carrière was hij te beluisteren in een verscheidenheid aan stijlen. Maar het is zijn persoonlijke benadering en zeer eigen geluid dat hem tot zo’n gewild musicus maakt.

Het repertoire van dit bijzondere duo bestaat uit originals en bewerkingen. Het geeft Izaline daarbij de ruimte tot haar sterke interpretatie van een breed scala aan stijlen.

Izaline Calister – zang

Ed Verhoeff – gitaren

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page