Zoeken
  • info

Balcony Players

Zaterdagavond 5 september start muzikaal met een wervelend optreden van de Balcony Players, dit keer als trio, waarbij ook nummers worden gespeeld van Moniek de Leeuw haar soloalbum Sea Roots.


De Balcony Players maken energieke, nomadische gypsy/klezmer muziek waarbij ze al dansend en musicerend over de hele wereld mensen gelukkig maken door hun liefde voor 'rootsmuziek' te delen. Hun muziek, met ook veel ruimte voor eigen composities, is geïnspireerd op allerlei reizen en tours over heel de wereld. Ze hebben opgetreden in Brazilië, de USA, in allerlei landen in Europa, maar ook op grote Nederlandse festivals als Oerol en de Parade.


Na 10 jaar toeren met de Balcony Players en 2 cd's verder, bracht Moniek de Leeuw in 2019 haar eigen soloalbum Sea Roots uit. Moniek treedt al vanaf jonge leeftijd op als violiste en pianiste. Ze reisde de laatste jaren o.a door India, Israël, de Balkan en door Louisiana om op te treden met lokale bands en om de traditionele muziek van die landen en streken te onderzoeken. Met haar eigen roots in Zeeland, en haar liefde voor de zee, is de titel van haar album snel te verklaren. Haar cd is een muzikale weerslag van haar reizen, wat ze er heeft gehoord en van heeft geleerd, alles in eigen composities omgezet.


Per verkochte cd gaat 50 cent naar ‘Emergency Circus’ waarmee Moniek in 2015 en 2016 heeft getoerd in Libanon, Turkije en vanaf Griekenland tot Duitsland, om op te treden voor kinderen in vluchtelingenkampen, om wat vreugde te brengen. Een zeer goede reden om de cd aan te schaffen.

Zaterdagavond 5 september van ongeveer 17.30-20.00 uur spelen de Balcony Players als trio met Moniek de Leeuw - viool, zang en tapdans, Ilse Roskam – accordeon en zang en Ibo Bakker – gitaar en zang.

14 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven