top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHans

Dyar

Zondagmiddag 4 september 14.45-15.30 uur


In de zomer van 2016 speelden Nawras Altaky en Modar Salama samen op de Parade in Amsterdam. Na 1 van de shows benaderde een man in tranen Nawras en zei: “Je raakte mijn hart, terwijl ik er geen woord van verstond!”

Die man was Lucas Dols en 1 jaar later was de band Dyar een feit. Lucas nodigde in juni 2017 Nawras, Modar and Ghaeth Almaghoot uit om te spelen bij een benefietconcert in Paradiso en het klikte wonderwel.

Dyar betekent ‘thuis’ in het Arabisch. De bandleden geloven dat muziek de taal is die mensen samenbrengt op een veilige plek, waar vrijheid is van expressie, waar gedeeld wordt, waar liefde is en kwetsbaarheid mag zijn. Dyar is ieders thuis en iedereen is welkom!

Dyar speelt naast eigen composities een gevarieerd repertoire van Arabische traditionals, maar schuwt ook experimentele invloeden van jazz en hiphop niet. De band stond op het podium met bekende artiesten als Oene van Geel en Janne Schra en op podia als het Grachten Festival, Wonderfeel, Paradiso en TivoliVredenburg.

En nu dus bij Verueño, mis het niet, deze fantastische muzikanten.


Nawras Altaky (Zang en Ud )

Lucas Dols (Contrabas)

Modar Salama (Percussie)

Ghaeth Almaghoot (klarinet)

Music:

31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page