• Hans

SONICO

Bijgewerkt op: 21 aug. 2021

Zondag 5 september 17.00-18.15 uur

Als fantastische afsluitende act dit jaar treedt SONICO bij Verueño op. SONICO sluit niet enkel Verueño af, maar vormt tevens het eindpunt van de rode draad van Verueño 2021: 100 jaar Piazzolla.

Astor Piazzolla’s tango nuevo neemt een centrale plek in in het genre van de moderne tango (ook wel tango vanguardia genoemd). Het Brusselse kwintet SONICO zoekt en presenteert het bredere spectrum van deze modernistische beweging door de focus op de tijdgenoot Eduardo Rovira centraal te stellen. Rovira werd ‘El otro Piazzolla’ genoemd. In Europa komt alleen Piazzolla de eer toe van het tangomodernisme maar in de jaren 50 was er in Buenos Aireseen beweging gaande en Rovira hoort bij die beweging.

Piazzolla en Rovira hebben slechts eenmaal het podium gedeeld. Dat was op 8 maart 1966 in de club Gotán in Buenos Aires. Vaak wordt er gesproken over de controverses die er zouden zijn tussen deze twee moderne bandoneonisten. Maar in feite zijn er meer overeenkomsten dan harde grenzen tussen deze twee karakters.

Speciaal voor Verueño brengt SONICO een programma waarin zij de sleutelmomenten tussen deze twee avantgardistische tangueros samenbrengen.

Bezetting:

Stephen Meyer, viool

Ivo de Greef, piano

Camilo Cordoba, gitaar

Ariel Eberstein, contrabas

Maxime Point, bandoneon


48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven