top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHans

Flamenco in de puurste vorm

Zondag 4 september 15.50-16.40


Zondagmiddag 4 september zal het publiek in vervoering worden gebracht met een traditioneel flamenco optreden, bestaande uit de 3 basis elementen: Cante (zang), Baile (dans) en Toque (gitaar).


Claudia Karapanou, opgegroeid in Griekenland, heeft zich de laatste 13 jaar qua dans enkel met Flamenco beziggehouden. Eerst in Thessaloniki en Athene, daarna op Malta om zich in 2015 voor 5 jaar volledig onder te dompelen in de bakermat van Flamenco: Andalusië. In Sevilla leerde ze, werkte ze en woonde ze totdat ze daar was waar ze wilde zijn.

Claudia treedt internationaal op, op diverse festivals in Spanje, Duitsland, Italië en Griekenland. Sinds september 2019 woont ze in Rotterdam waar ze les geeft en optredens verzorgt. Claudia is ook medeoprichter van Zenith Estudio Creativo, een studio waar artiesten kunnen creëren, oefenen en optreden, in het hart van Sevilla.


Yota Baron zingt al heel haar leven, en sinds 2005 Flamenco. De vijf jaren daarvoor danste ze Flamenco, maar in 2005 begon ze met zingen, vooral om nog meer begrip te krijgen in de wisselwerking tussen zang, dans en gitaar.

Yota pendelt tussen Amsterdam en Athene en heeft in Amsterdam Yota Baron Flamenco Productions waarmee ze festivals en concerten mee organiseert.


Lucas Arango ontving in 2014 een beurs van de Fundación Christina Heeren, een van de meest prestigieuze flamenco scholen in Spanje, om te studeren in Sevilla.

Hij leefde daar 5 jaar en speelde er meerdere keren per week in de verschillende ‘tablaos’, de traditionele podia voor flamenco. Hij heeft sindsdien overal opgetreden, van Colombia tot Zwitserland en heeft meerdere grootheden begeleid.

Op dit moment is hij in de eindfase van zijn studie aan Codarts in Rotterdam waar hij les krijgt van de virtuoze Paco Peña.


Claudia Karapanou – dans

Yota Baron – zang

Lucas Arango - gitaar


51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page