top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHans

Een Reis door muzikaal Afrika

Zaterdagavond 3 september 18.30-21.00 uur

Een reis door muzikaal Afrika van Guinee via Mali naar Congo


Tussen de gangen van het heerlijke diner door, krijgt de bezoeker een fantastische muzikale reis aangeboden door een deel van Afrika.


De Congolese zanger/gitarist Lwela Kasulwe, artiestennaam Kadogo 1er, zingt in het Lingala, een van de talen van Congo, en in het Swahili dat ook in Congo wordt gesproken. Hij heeft een bijzondere soulvolle stem en heeft een eigen manier van bas-gitaarspelen ontwikkeld. Kadogo 1er weet Congolese rumba en traditionele stijlen mooi te mixen met jazzinvloeden. Hij heeft meerdere albums uitgebracht die goed zijn ontvangen.

Speciaal voor Verueño speelt Kadogo 1er een akoestische set samen met Michiel Moerkerk (kamale n'goni en percussie).

Sekou Dioubate is van Guineese afkomst. Geboren in een Griot familie, is het niet verwonderlijk dat de traditionele West-Afrikaanse muziekcultuur Sekou in het bloed zit. Sinds augustus 2020 is hij tevens onderdeel van de professionele groep Boi Akih waar hij zich nu verder ontwikkelt in de wereldmuziek.

Voor Verueño zal hij met kora, percussie en zang zijn muziek op prachtige wijze ten gehore brengen. Ousman Camara, ook uit Guinee begeleidt de muziek van Sekou met traditionele zang.

Michiel Moerkerk werd op jonge leeftijd gegrepen door Afrikaanse ritmes en muziek. Hij is vele malen afgereisd naar Afrika om zich te verdiepen in djembé en Afrikaanse percussie. Sinds een aantal jaar is de kamale n'goni op zijn pad gekomen. De kamale n'goni is net als de kora een Afrikaanse harp met een bijzondere klank.


In een aantal sets belooft het een bijzondere muzikale reis te worden. Mooie luistermuziek waarbij stilzitten bijna onmogelijk is.
94 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page