Zoeken
  • info

Dina Medina
Dina Medina sloot Verueño 2015, de vijfde editie, schitterend af. Dat zal ze nu vast en zeker ook doen op onze tiende editie, zaterdagavond 5 september 2020.


Dina Medina is een ster op Kaapverdië. Maar deze zangeres met Schiedamse roots is ook een ster in Nederland. Ze begint haar zangcarrière al op jonge leeftijd en maakt in 1995 haar solodebuut Paixão e Coração, twee jaar later gevolgd door Separação. Ze wordt daarmee een heuse popster in Kaapverdië. Beïnvloed door de Portugese fadozanger Fernando Lameirinhas gooit ze het roer om en brengt in 2006 het album MornaMente uit, dat ze deels opneemt met het Metropole Orkest. De zangeres geeft zich hierop op over aan de Morna, een traditionele Kaapverdische muzieksoort vol melancholie.

Het album ontvangt lovende kritieken en wordt beloond met twee prestigieuze Cabo Verde Music Awards. Dina treedt nationaal en internationaal op en ontroert het publiek met haar betoverende stem. In 2015 neemt Medina het album Pegam na mo op. Op dit album, dat ze samen met Thijs Borsten maakt, combineert ze verschillende stijlen zoals de Funana, Zouk en natuurlijk ook de Morna, maar schroomt daarbij niet om invloeden te integreren vanuit heel de wereld.


In 2020 keert Medina terug naar haar eerste muzikale liefde Pop. Ze weet moderne pop soepel te combineren met de wereldse stijl die wij van haar kennen. Met haar Kaapverdische roots en dansbare, softe beats zal er een album gaan verschijnen met een unieke nieuwe stijl. 


Dina Medina treedt zaterdagavond 5 september vanaf ongeveer 20.30 uur op. Ze wordt begeleid door drie muzikanten. Haar concert is onderdeel van de jaarlijkse Verueño avond met livemuziek en werelds eten waarvoor inschrijving verplicht is.16 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven