Carolien Hartman

Zondagmiddag wordt om 13.00 uur geopend door Carolien Hartman en een bevriende gastmuzikant op de Lakota Buffalo Drum. Carolien zelf speelt op native American flutes, en dat op wel 11 verschillende fluiten, van klein naar groot, en van schel tot zeer diep.

Native American Music, niet iedereen kent het en we zijn dan ook erg blij met deze twee optredens die zo goed bij ons thema van dit jaar horen. De drums en fluiten zijn de belangrijkste instrumenten die de oorspronkelijke Noord-Amerikanen bespeelden. Ze werden allebei gebruikt tijdens rituelen en vormden een onderdeel om visioenen op te wekken met herhalingen van ritmes en melodieën. Contacten met voorouders werden tijdens het bespelen van de fluit gelegd en er zijn zelfs verhalen dat de voorouders spraken via de tonen die werden voortgebracht. Ook werden vogelgeluiden nagebootst om een diepe verbinding aan te gaan met de natuur.

Carolien Hartman raakte jaren geleden aan de praat met een dame die de Native American Flute bespeelde, ze mocht er op één blazen en was verkocht. Het geluid raakte haar diep van binnen en ze was direct verliefd op het geluid. Met een mooi stel fluiten speelt ze regelmatig met andere muzikanten, in diverse formaties en zet ze haar fluit graag in bij yoga- en/of meditatiesessies.
Op haar fluiten speelt ze met regelmaat intuïtief, maar ze maakt zelf ook muziekstukken, die net als een liedje een titel/naam krijgen en waarin een thema is terug te horen. Carolien vindt het belangrijk muziek te maken die recht vanuit het hart komt.

Om 13.00 uur, en om 16.00 uur. Wees erbij!