Nusodia gaat Verueño 2017 afsluiten.

We zijn erg blij dat Nusodia de zevende editie van Verueño gaat afsluiten! Deze echte festivalband speelt afrobeat gebaseerd op de ritmes van Burkina Faso. Geen drumstel, maar djembe en doundoun, geen gitaar maar ngoni, geen basgitaar maar gongoma, geen keyboard maar balafon. Kenmerkend voor hun muziek is de leidende rol van de balafon (xylofoon), de ngoni (Afrikaanse harp) en de trompet. De teksten zijn maatschappelijk geëngageerd en gaan onder andere over respect, tolerantie, vrijheid van meningsuiting, religie en natuurlijk ook liefde.

Bij Nusodia wordt ook erg veel gedanst, door hun zelf, maar zeker ook door het publiek! Nusodia is ontstaan in 2011, toen artiesten van verschillende achtergronden (Burkina Faso, Senegal, Guinee, Nederland en Polen) hun talenten bundelden en zo een muzikale brug sloegen tussen de verschillende culturen.

Inmiddels heeft de groep al veel optredens gehad, onder andere op Festival Landjuweel, Ooh La La Festival, Babyburn, State X New Form Festival, Mandala Festival, Carnaval Mundial, Multicultureel Festival Alkmaar, Kwaku Summer Festial, Multicultureel Festival Wageningen, Afrikadag Almere, Bantopa Festival, Afrikafestival Delft, Open Up Festival, Hemeltjelieffestival Amsterdam, Festival Muziek op de Rotte, Manus van Alles Festival Maastricht, Over ’t IJfestival Amsterdam, Sail Amsterdam, Regenboogfestival Geldrop, Op Dreef Festival Roermond, Picknickfestival Leiden.

In Burkina Faso is de cd van Nusodia vorig jaar tijdens het Festival Semaine de la Culture uitgeroepen tot cd van het jaar, en is daar nog steeds dagelijks op de radio te horen.

Bekijk het youtube filmpje om alvast in de stemming te komen.

https://youtu.be/TTB6ei5NUJM