Convoi Exceptional sluit Verueño 2012 af

Na een prachtig weekend, boordevol cultuur uit alle windstreken, zal de enthousiaste Schiedamse formatie “Convoi Exceptional” de koepel op zijn grondvesten laten beven!
Bij al dit trommel-geweld zal niemand stil kunnen blijven zitten; het belooft een vrolijke, sprankelende afsluiting van Verueño-2012 te worden!

Over Convoi Exceptional

Met een trommel van Rotterdam naar Parijs. Vanuit dit avontuur ontstond in 2006 Convoi Exceptional. Al snel groeide het aantal optredens en speelden de mannen écht overal, van hostels in Londen tot clubs in Nice en op festivals als Oerol, Motel Mozaique en Parade, tot in theaters als Diligentia en de Rotterdamse Schouwburg. Ook speelden ze met bands als Boo!, Stuurbaard Bakkebaard, Katzenjammer en New Cool Collective.

Convoi maakte vele straattours door Europa, van Kopenhagen, Parijs, Rome, Madrid tot Londen. Het voorlopige hoogtepunt van hun buitenlandse avonturen was de reis naar New York, waarvan ze in 2010 de film ‘We Got Ya!’ uitbrachten. In 2011 werd het instrumentarium uitgebreid met basgitaar en trompet, waardoor de band steeds meer richting podium opschoof. In april 2012 namen ze de cd ‘Live@Roodkapje’ op in Rotterdam.

De band is voor de heren een ideaal middel om allerlei creatieve verbanden aan te gaan. Zo werd de muziek gebruikt voor de veelgeprezen animatiefilm Reis Door De Stad, werkten ze meerdere keren samen met de dansers van het Lucent Danstheater en maakten ze een aantal korte ritmische scènes voor het kinderprogramma Sesamstraat.

“Met een overdaad aan energie vliegen de opzwepende ritmes je om de oren, versterkt door scheurende blazers en ronkende baspartijen. Meer dan ooit tevoren klinkt Convoi Exceptional als een heuse band, organisch gegroeid vanuit hun oorsprong als ‘straat-act’. Een regulier podium doet dan ook geen afbreuk aan hun spontaniteit en opgetogen levenshouding. De straat is het podium, maar inmiddels is het podium net zo goed hun straat!”